Wie ben ik?

 

Leuk dat je mijn pagina bezoekt! Els Wijnmaalen is mijn naam.

Ik groeide op in een gezin waarin eigenlijk elk lid in de loop van de jaren overgewicht ontwikkelde, werd mij er toen van bewust dat ik het anders wilde, dacht dat het anders moest kunnen. Dat je niet voortdurend ’aan de lijn’ hoeft te zijn om gezond en slank te zijn. Daarmee kwam de bewustwording van mijn eigen voedings- en leefpatroon.

Kinderen, en……microbiologisch laborant

Maar eerst ging mijn aandacht uit naar ons jonge gezin met 3 kinderen. Toen ze wat ouder werden was het tijd om mijn gezichtsveld te verbreden, om weer een actief lid te worden van de maatschappij. Dertien jaar ben ik als medisch microbiologisch laborant werkzaam geweest in het Martini ziekenhuis in Groningen.

In de tussentijd had de voedingsmiddelenindustrie niet stil gezeten. Een steeds grotere stroom bewerkte producten waaraan kleur- geur- en smaakstoffen zijn toegevoegd om voedingsmiddelen er zo aantrekkelijk mogelijk uit te laten zien, overspoelde de supermarkten. Nu er meer onderzoek is gedaan is duidelijk dat deze toevoegingen een negatieve invloed kunnen hebben op onze gezondheid!

Een eigen praktijk als gewichtsconsulent!

Na het verlies van mijn baan bij het laboratorium ging het borrelen van binnen. Het was tijd om iets met mijn passie voor gezonde voeding te gaan doen! Ik ging weer aan de studie! En zie hier: Ik ben als gediplomeerd gewichtsconsulent een eigen praktijk begonnen! Uit een rijke bron aan levenservaring kan ik putten om jou zo goed mogelijk te kunnen begeleiden bij het proces van verandering van leefstijl. Ik sta te popelen om je te begeleiden bij het ontwikkelen van een gezonde levensstijl. Op deze manier loop je minder risico chronische ziektes te ontwikkelen, kun je gezond oud worden, ga je genieten van het leven en van de mooie dingen die op je pad komen!

Waarom eten wij?

Om ons lichaam te voeden, om energie te krijgen voor ons leven, om onze cellen te voeden met eerlijke echte pure voedingsstoffen. Om ons lichaam op die manier gezond te houden en ons zo mogelijk te behoeden voor ziekte.

Vanuit deze ideeën heb ik Eet en Leef Haren opgezet. Op deze manier kan ik anderen laten delen in mijn kennis. Laten ervaren dat je met een gezond eet- en leefpatroon een gezond gewicht kunt behouden en blij en energiek de toekomst tegemoet kunt zien!