Wie ben ik?

 

Mijn naam is Els Wijnmaalen. Ik woon in het mooie Haren.

Doordat ik ben opgegroeid in een gezin waarin eigenlijk elk lid in de loop van de jaren overgewicht ontwikkelde werd ik mij steeds meer bewust van het feit dat ik het anders wilde, kreeg ik het gevoel dat het anders moest kunnen. Dat je niet voortdurend ’aan de lijn’ hoeft te zijn om gezond en slank te zijn. Daarmee kwam de bewustwording van mijn eigen voedings- en leefpatroon. Het idee om met deze inzichten een eigen bedrijf te beginnen begon de afgelopen jaren heel langzaam vorm te krijgen.

Kinderen, en……microbiologisch laborant

Maar eerst ging mijn aandacht uit naar ons jonge gezin met drie opgroeiende kinderen. Toen zij wat ouder werden heb ik weer een baan buitenshuis gezocht. Dertien jaar ben ik als medisch microbiologisch laborant werkzaam geweest in het Martini ziekenhuis in Groningen. Door een reorganisatie van het laboratorium kwam mijn functie te vervallen.

Inmiddels had de voedingsmiddelenindustrie een steeds grotere rol gekregen bij de productie van grote hoeveelheden bewerkte producten waaraan kleur- geur- en smaakstoffen werden toegevoegd om voedingsmiddelen er zo aantrekkelijk mogelijk uit te laten zien. Nu er meer onderzoek is gedaan is duidelijk dat deze toevoegingen een negatieve invloed kunnen hebben op onze gezondheid!

Een eigen praktijk als gewichtsconsulent!

Na het verlies van mijn baan ging het borrelen van binnen, want hoe nu verder. Het was tijd om iets met mijn passie voor gezonde voeding te gaan doen! Ik ging weer aan de studie! En zie hier: Ik ben als gediplomeerd gewichtsconsulent een eigen praktijk begonnen!
Uit een inmiddels rijke bron aan levenservaring kan ik putten om jou zo goed mogelijk te kunnen begeleiden bij het proces van verandering van leefstijl.

Waarom eten wij?

Om ons lichaam te voeden, om energie te krijgen voor ons leven, om onze cellen te voeden met eerlijke echte pure voedingsstoffen. Om ons lichaam op die manier gezond te houden en ons zo mogelijk te behoeden voor ziekte.

Vanuit deze ideeën heb ik Eet en Leef Haren opgezet. Op deze manier kan ik anderen laten delen in mijn kennis. Laten ervaren dat je met een gezond eet- en leefpatroon een gezond gewicht kunt behouden en blij en energiek de toekomst tegemoet kunt zien!