OOG-radio kooktip uitgezonden op 5 maart 2020

Maart: lentegevoel: Spinaziesalade

Spinazie kan je op veel manieren eten.
Mijn schoonmoeder wreef de gekookte spinazie door een spinaziemolen, daarbij serveerde ze een gekookt ei. Bij het eten van spinazie komt oxaalzuur vrij, niet goed voor je tanden. De kalk in het ei zorgde voor neutralisering van het zuur.
Nu is de groene smoothie met een hand spinazie populair. Spinazie is een groene bladgroente, groen groente zit vol antioxidanten ( versterken het immuunsysteem, niet verkeerd in deze tijd van coronavirus!), verder vitamine C, E, K, en vezels voor een goede darmwerking.

Vandaag dus een andere variatie: Spinaziesalade, een simpel te maken, maar heerlijk recept!

Wat zit erin?
Voor 2 pers.: 200 gram spinazieblaadjes, 2 handperen en een flinke hoeveelheid walnoten.
Voor de dressing: Extra vierge olijfolie, 1 flinke lepel griekse yoghurt of kwark, azijn, zout en peper.
Hoe maak je de salade?
Doe de spinazie in een schaal, voeg de peren en de gehakte walnoten toe. Snij de spinazie pas op je bord fijn, de blaadjes worden snel slap.
Maak van de ingrediënten van de dressing een sausje en giet dit over de salade.

De salade is lekker met gekookte aardappel.

Like en/of deel dit bericht