Advies en begeleiding

 

Eet en Leef Haren Begeleiding

Bestaat uit 9 gesprekken/consulten, verdeeld over een periode van ongeveer 6 maanden:

Waarom dit traject, wat wil je bereiken?

Afvallen natuurlijk, zul je zeggen, diep van binnen weet je dat je je eigenlijk gelukkig en gezond wilt voelen, wilt genieten van de mooie dingen in het leven! Dat willen we allemaal toch? Je wilt er ook leuk uitzien, gewoon kunnen eten, niet steeds aan je gewicht hoeven denken! Is dit mogelijk? Ja, is het antwoord. Daarvoor moet er natuurlijk wel wat gebeuren, wat veranderen. Op een natuurlijke manier zal er een nieuwe balans ontstaan in je leef- en eetgewoonten, in je lichaam. Hierdoor zul je, langzaam maar blijvend, afvallen en meer energie gaan ervaren!

Als ondersteuning tijdens het hele traject gebruik je het boek ‘Slank in 8 stappen’, volgens de methode ‘PuurGezond’, geschreven door Karine Hoenderdos. Dit boek staat boordevol tips en tricks, waardevolle adviezen en recepten. Je ontvangt het bij de intake.

Intake

Vooraf ontvang je een vragenlijst die we tijdens het intakegesprek met elkaar doornemen, we bespreken je eet- en leefgewoontes, dagindeling, en natuurlijk naar wat je doelen zijn van dit traject.  Dan gaan we wegen en meten, en volgt er een voedingsanamnese, aan het eind van het intakegesprek vraag ik je een paar dagen een voedingsdagboekje bij te houden. Nadat ik het boekje van je terug heb ontvangen ga ik berekenen, bekijken of je voldoende binnen krijgt aan calorieën, vitamines, mineralen, vezels, eiwitten, koolhydraten en vetten. Ook zie ik op deze manier of er tekorten zijn ontstaan.

Tweede gesprek

Ik bespreek mijn bevindingen met jou en stel een plan van aanpak voor. Ik ga uit van je eigen voedingspatroon. Heel langzaam gaan we dat samen stap voor stap ombouwen naar een evenwichtige manier van eten. Ik kijk ook naar de verdeling over de dag en b.v. of je voldoende drinkt, geef je tips en ondersteun je natuurlijk tijdens deze hele periode van verandering.

Volgende stappen

In de volgende gesprekken bespreken we de vorderingen en vervolgstappen om te komen tot je doel. We kijken onder andere naar beweging. Voel je je thuis op de sportschool of gaan we op zoek naar andere vormen van beweging? Er zijn talloze mogelijkheden. Bijvoorbeeld krachttraining voor beginners via filmpjes op youtube.nl, een hardloopgroepje, wandelen met een vriendin of een uurtje zwemmen.

Verder is er o.a. aandacht voor alcoholgebruik, de grote invloed van de psyche, emoties die een rol spelen bij je eetgedrag. We lezen etiketten van voedingsmiddelen die je vaak gebruikt of, als je dat leuk vindt, we gaan op supermarktsafari.

Tijdens het hele traject kun je mij mailen voor tips en goede raad!

Eindadvies

Aan het eind volgt een evaluatie en eindadvies.

Tarief

Het tarief voor ‘Advies en begeleiding’  is, inclusief bovenstaand boek van ‘PuurGezond’ € 325 incl. BTW