Advies en begeleiding

Eet en Leef Haren Begeleiding

Waarom dit traject, wat wil je bereiken?

Afvallen natuurlijk, zul je zeggen, diep van binnen weet je dat je je eigenlijk gelukkig en gezond wilt voelen, wilt genieten van de mooie dingen in het leven! Dat willen we allemaal toch?  Is dit mogelijk? Ja, is het antwoord. Daarvoor moet er natuurlijk wel wat gebeuren, wat veranderen. Op een natuurlijke manier zal er een nieuwe balans ontstaan in je leef- en eetgewoonten, in je lichaam. Hierdoor zul je langzaam maar blijvend afvallen en meer energie gaan ervaren!

Als ondersteuning tijdens het hele traject gebruik je het boek ‘Slank in 8 stappen’, volgens de methode ‘PuurGezond’, geschreven door Karine Hoenderdos. Dit boek staat boordevol tips en tricks, waardevolle adviezen en recepten. Je ontvangt het bij de intake.

Intake

Vooraf ontvang je een vragenlijst en vraag ik je 3 dagen een voedingsdagboekje bij te houden. Tijdens het intakegesprek nemen we alles met elkaar door, we bespreken je eet- en leefgewoontes, dagindeling, en natuurlijk naar wat je doelen zijn van dit traject.  Dan gaan we wegen en meten, en volgt er een voedingsanamnese. Met al deze gegevens ga ik berekenen, bekijken of je voldoende binnen krijgt aan calorieën, vitamines, mineralen, vezels, eiwitten, koolhydraten en vetten. Ook zie ik op deze manier of er tekorten zijn ontstaan, en schrijf ik een voorlopig plan van aanpak.

Tweede gesprek

Ik bespreek mijn bevindingen en het plan van aanpak met jou. Ik ga uit van je eigen voedings- en leefpatroon. Heel langzaam gaan we dat samen stap voor stap ombouwen naar een evenwichtige manier van eten, bewegen. Ik geef je tips en ondersteun je natuurlijk tijdens deze hele periode van verandering.

Volgende stappen

In de volgende gesprekken bespreken we de vorderingen en vervolgstappen om te komen tot je doel. We kijken onder andere naar beweging. Voel je je thuis op de sportschool of gaan we op zoek naar andere vormen van beweging? Er zijn talloze mogelijkheden. Bijvoorbeeld krachttraining voor beginners via filmpjes op youtube.nl, een hardloopgroepje, wandelen met een vriendin of een uurtje zwemmen.

Verder is er o.a. aandacht voor alcoholgebruik, de grote invloed van de psyche, emoties die een rol spelen bij je eetgedrag. We lezen etiketten van voedingsmiddelen die je vaak gebruikt of, als je dat leuk vindt, we gaan op supermarktsafari.

Tijdens het hele traject kun je mij mailen voor tips en goede raad!

Eindadvies

Aan het eind volgt een evaluatie en eindadvies.

Wanneer je kiest voor het programma Advies en begeleiding met minimaal 3 vervolggesprekken dan zijn de benodigde materialen en het cursusboek ‘Slank in 8 stappen’ van PuurGezond bij de prijs inbegrepen.