OOG-radio kooktip uitgezonden op 12 maart 2020

 

Vandaag chili con carne met kidneybonen

Kidneybonen zijn rood, hebben de vorm van een nier: een kidney(eng.)

Bonen zijn peulvruchten, zaden, bevatten veel voedingsstoffen voor de groei van de nieuwe plant uit het zaad. Voor mensen bevatten ze veel eiwitten en vezels. Vezels zijn goed voor een gezonde darmwerking, daar hebben we het al eerder over gehad.
Eiwitten zijn complexe moleculen, de vertering kost veel tijd, ze blijven lang in de maag, je houdt daardoor lang een vol verzadigd gevoel. Handig als je wil afvallen! Bovendien zijn peulvruchten door het hoge eiwitgehalte ook uitstekende vleesvervangers. Aangeraden wordt ze eens per week op het menu te zetten.

Het recept: chili con carne met kidneybonen (2 pers.)

Wat heb je nodig? 150 gram rundergehakt, 1 ui, 1 teen knoflook, 1 paprika, 1 grote pot kidneybonen, 1 klein potje mais, 1 blikje tomatenpuree, chilipoeder, zeezout, versgemalen zwarte peper.

Bak het gehakt in olijfolie, bak de ui even mee, voeg knoflook en paprika toe. Roer om., bak even goed door. Voeg daarna de kidneybonen, mais en tomatenpuree toe. Breng op smaak met chilipoeder, zeezout en versgemalen zwarte peper.

Lekker met stukjes komkommer en/ of ananas. Eet smakelijk!

Like en/of deel dit bericht